Het Nieuws

Daar is ie dan!

Geplaatst op op 10/06/2013
Nieuws >>

Donderdag 6 juni hebben wij Bobo op gehaald

Circa 5-6 weken oud, onze nieuwe aanwinst, een Boeboekuiltje (Ninox novaeseelandiae).

 

Dit zijn leuke, leergierige uiltjes, die niet alleen 1 dagskuikentjes of muizen krijgen, maar ook krekels, sprinkhanen en andere insecten.
 

De Nieuw-Zeelandse boeboekuil is 27 tot 36 cm lang en 150 tot 175 gram zwaar. Deze uil verschilt van de andere valkuilen in het verspreidingsgebied door zijn klein formaat in combinatie met een typische "gezicht". Deze uil heeft rondom de ogen een donkere vlek die weer is afgezet met een lichte rand. Vandaar de bijnaam masked owl. Verder is de kleur bruin maar sterk variabel binnen het grote gebied waarbinnen ook allerlei ondersoorten worden onderscheiden. Op Tasmanië bijvoorbeeld is deze uil betrekkelijk klein en donker en zijn de ogen geel, terwijl de boeboekuilen in de drogere gebieden in Australië lichter gekleurd zijn met geelgroene ogen.
Deze uil is niet kieskeurig in de keuze van zijn leefgebied. Allerlei landschappen variërende van regenwoud tot savanne, plantages, boomgaarden, parken, tuinen en bomen langs de straat, zijn geschikt. Het is in Australië de meest voorkomende uil

 

 

Laatst vernieuwd: 10/06/2013 om 21:16

Terug